Medewerker Financiële Administratie

Wij zijn op zoek naar een Medewerker Financiële Administratie voor 32-40 uur per week. Het liefst werk je 4 á 5 dagen per week vanuit ons kantoor in Waalwijk. Je bent per direct welkom om Magna Tyres Group te komen ondersteunen!

Wie zijn wij?

In slechts een decennium heeft Magna Tyres Group zich ontwikkeld van een specialist in rubber compounds tot een toonaangevende fabrikant van OTR & industriële banden. Met 13 verkoopkantoren en banden in meer dan 130 landen over de hele wereld is Magna Tyres een serieuze speler in de branche. Met het hoofdkantoor in het zuiden van Nederland, produceert en distribueert Magna Tyres een uitgebreid assortiment. Inmiddels hebben wij meer dan 100 collega’s opererend vanuit 13 verkoopkantoren.

De Functie

Het finance team bestaat op dit moment uit 7 collega’s. Gezien de continue groei & ontwikkelingen binnen het bedrijf zijn wij op zoek naar een versterking voor het financiële team. Het belangrijkste in jouw rol is dat je voldoening haalt uit  het opbouwen van een professionele relatie met onze debiteuren. Door ons internationaal karakter kom je in gesprek met klanten over de hele wereld. Naast de debiteurenadministratie ben je verantwoordelijk voor de digitale verwerking van inkomende facturen. Je verwerkt interne declaraties, bereidt de BTW-aangifte voor en je ondersteunt het control-team bij de maand- en jaarafsluiting.

Het is een diverse functie waarbij pro activiteit, het nemen van verantwoordelijkheid en de ‘aanpak mentaliteit’ een must is. Het team maakt onderling graag een grapje met elkaar dus met een gezonde dosis humor voel jij je zo thuis bij de Magna Tyres Group.

Wie jij bent?

Je bent een aanpakker, doorzetter en pakt de telefoon op om alles te regelen. Om je functie goed te kunnen uitoefenen is het belangrijk dat je het leuk vindt om met cijfers te werken. Je hebt dan ook een afgeronde administratieve opleiding op zak. Naast het feit dat je vloeiend Nederlands en Engels spreekt en schrijft is het beheersen van de Duitse taal een pré.

Jouw Profiel

  • Minimaal in het bezit van een relevante MBO niveau 4 opleiding;
  • MBO / HBO denk- en werkniveau;
  • ±5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
  • 4 á 5 dagen per week beschikbaar;
  • Computervaardig, ervaring met SAP is een pré;
  • Mondeling en schriftelijk sterk in Nederlands en Engels;
  • Beheersing van de Duitse taal is een pré.

Wat je ervoor terug krijgt?

Kansen, een nieuw kantoor wat we begin 2020 in Waalwijk op Haven 8 gaan openen, marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en een onderdeel zijn van een hele leuke club internationale collega’s.

Heb ik jou weten te overtuigen, solliciteer dan direct door je cv en een korte motivatie te uploaden in onderstaand formulier. Heb je nog vragen neem dan telefonisch contact met mij op: Hayley Saturday – HR Manager, 0416 675 220.

*Acquisitie na aanleding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  • Types de fichiers acceptés : pdf, doc, docx.
  • Types de fichiers acceptés : pdf, doc, docx.
Share this article